+36 70 558 53 00
+36 70 558 53 00

Egy disznó feldolgozásához szükséges gépek, kiegészítők, hozzávalók

Salut lume

A  disznóvágáshoz számos eszközre és gépre lehet szükség, a hagyományos módszerek és a modern technológiák közötti különbségektől függően. Az alábbiakban egy átfogó listát adok a leggyakrabban használt eszközökről és gépekről:

Húsdaráló: Darált hús és kolbászgyártáshoz. (LÁSD)

Kések: Különféle méretű és formájú késekre lesz szükség a különböző feladatokhoz, mint például a bőr levágása, hús szeletelése és a belsőségek eltávolítása. (LÁSD)

Fűrészek: Csontok vágásához használt kézi vagy elektromos fűrészek.

Kolbásztöltő: Ha saját készítésű kolbászt készítenénk, egy kolbásztöltő elengedhetetlen.

Lábfejcsont-vágó: A lábfejcsontok gyors és hatékony eltávolításához.

Forró vízben áztató kád vagy tartály: A sertés bőrének a könnyebb lehúzásához.

Bőrhúzó eszközök: A bőr eltávolításához használt kézi eszközök.

Élesítőkő vagy élező: A kések élesítéséhez.

Kampós lándzsa vagy horog: A disznó felemeléséhez és felfüggesztéséhez.

Mérleg: A hús és egyéb részek súlyának méréséhez.

Bordakés: A bordák eltávolításához.

Vágódeszka: Nagy, stabil vágódeszkára lesz szükség az elkészült húsok szeleteléséhez.

Füstölő kamra: Ha a húst meg szeretnénk füstölni.

Hűtőtároló: A hús tárolásához és érleléséhez.

Amennyiben bármely feljebb látható eszköz beszerzésével kapcsolatosan kérdése merülne fel úgy hívjon, telefonon tudok segíteni.
Deak Marcell,
705585300

Szólj hozzá!