+36 70 558 53 00

Milyen húsdarálót válasszak? Útvesztő a húsdarálók világában…

Egy új konyhai eszköz beszerzése mindig izgalmas feladat, a megfelelő húsdaráló kiválasztása fejtörést okozhat. Számos modell, típus és funkció közül válogathatunk, de kérdés, hogy ezen gépen milyen tulajdonságai igazán fontosak, és melyek, amik inkább csak elméletben hasznosak, mintsem gyakorlatban?

Mitől függ a húsdaráló hatékonysága?

Legfontosabb információ vásárlás előtt, hogy mennyi húst darálunk évente. Szeretnénk manuálisan ledarálni ezt a mennyiséget vagy segítsen benne gépi erő?  Három főbb szempont van, mekkora húsdarálót vásárlunk, ez mekkora teljesítményű és kell-e szüneteltetni működésében. Amennyiben az ember számára az időhatékonyság a legfontosabb, úgy érdemes minél nagyobb darálót választani, a racionális kihasználtság keretein belül, mert ez a mérőszám, mely leginkább befolyásolja a húsdarálónk hatékonyságát.

Anyag, tisztíthatóság, időtállóság

A daráló anyaga döntő jelentőségű. Az inox acél készülékek nemcsak tartósabbak, de higiénikusabbak is a műanyag vagy öntött vas változatokhoz képest. Az élelmiszeriparban a HACCP- ben előírt anyag és mechanikai minőségű darálókat szabad csak használni. Az otthoni felhasználásban nincsenek ilyen követelmények, viszont bizonyos anyagminőségnek itt is meg kell felelni. Mivel a nyers húsban különféle baktériumok telepedhetnek meg ezért fontos, hogy használat után a daráló könnyen szétszedhető és hatékonyan tisztítható legyen. Amennyiben húsdarálót nem pár évre, hanem egy generációra vesz az ember, úgy a minőségi anyagokból készült időtálló modell könnyen vissza tudja hozni az árát!

Tisztításhoz használjon mindig meleg vizet és mosogatószert, illetve fertőtlenítő hatású készítményeket. Mosogatás után ne töröljük át az alkatrészeket mert a törlőruháról rákerülhetnek különféle kórokozók, baktériumok. Leöblítés után hagyjuk lecsurogni a vizet az alkatrészekről és hagyjuk megszáradni. Ezután helyezzük vissza a készülékbe.

Többfunkciós gépek, kiegészítők

Egy húsdaráló mindig többfunkciós lesz, mivel nem csak húst lehet vele darálni. A cserélhető fejes gépek jól nézhetnek ki és egy multifunkciós daráló, mely papíron zöldségek, gyümölcsök aprítására is képes, megnyerően festhetnek, viszont ezekben a gépekben több minden romolhat el. Sokszor egy hátramenet az egyetlen funkció, amit használnunk kell, de egy műanyag kolbásztöltő adapter segítségével hurkát, kolbászt is tudunk tölteni.

Garancia és szervizlehetőség

Murphynek hála, ami működik az el is tud romlani. Szerencsékre bármilyen meghibásodást ki lehet javítani, ezért az eladó által biztosított garanciás feltétel és azutáni szervizlehetőség is lehet a hosszú távú elégedettség záloga.

 Biztonságos használat és Felhasználói visszajelzések

Fontos egy daráló tervezésében, hogy a gép túlterhelésből keletkező esetleges túlmelegedés hatására a védelmi elektronika kikapcsolja a darálót, ezzel megelőzve annak károsodását. Ennek megelőzése érdekében egy hőelvezető ventilátor rotort szereltek fel a meghajtó villanymotor tengely végére.

Mivel a kolbász próbája az evés, egy bejáratott, sokak által használt típus vételével nehéz rosszul választanunk!

Ár

Legegyértelműbb szempont, költségvetésünknél nem tudunk többet költeni, viszont fentebb említett tényezők még ha árat emelik is, a húsdaráló ár-érték arányát növelni tudják.

Szólj hozzá!